skip to Main Content
info@simple-plan.com
Animal Crossing Voor De Switch, Wat Kunnen We Verwachten?

Animal Crossing voor de Switch, wat kunnen we verwachten?

Een nieuw hoofstuk in het Animal Crossing avontuur

Binnenkort is het zo ver, op 20 maart komt namelijk de nieuwe Animal Crossing uit voor op de Nintendo Switch, Animal Crossing: New Horizons. In het spel is de taak aan jou om een eiland om te toveren tot een waar paradijs. Maar wat kunnen we eigenlijk van de nieuwe Animal Crossing verwachten? Dit is wat we tot nu toe weten:

Releasedatum verzet

Animal Crossing: New Horizons zou eigenlijk al in 2019 uitgebracht worden. Echter is de releasedatum verzet naar 2020. Om de legendarische videogameontwerper Shigeru Miyamoto te quoten: “A delayed game is eventually good, a rushed fame is forever bad”. Oftewel, door een game uit te stellen, heb je in ieder geval de tijd om een mooi eindresultaat te creëren. Als je je haast om de deadline te halen en daardoor een slecht spel uitbrengt, blijft het spel voor altijd slecht (hoewel dit met de mogelijkheden tot updates van tegenwoordig niet meer altijd het geval hoeft te zijn). Door het uitstellen van de releasedatum van Animal Crossing: New Horizons verwacht ik in ieder geval wel dat er uiteindelijk een game uit zal komen die de harten van Animal Crossing fans sneller zal laten kloppen.

Nieuw begin op een prachtig eiland

Wat we tot nu toe gezien hebben van Animal Crossing: New Horizons, is het duidelijk dat het verhaal zich afspeelt in een geheel nieuwe wereld. Je komt terecht op een eiland, en het is aan jou om er een welvarende gemeenschap van te maken. Dit doe je door objecten te verzamelen en hiervan dingen als gereedschap en meubels te maken. Het verzamelen is waar de focus op ligt In de trailer die eerder gepubliceerd werd is te zien hoe je een ‘flimsy axe’ (zwakke bijl) kunt maken aan de werktafel van Tom Nook. Door te praten met de verschillende karakters die je tegenkomt en nieuwe items te ontdekken leer je hoe je steeds meer dingen kunt maken middels zogenaamde ‘recipes’. Deze recipes kun je overigens ook nog steeds in het winkeltje kopen.

Mogelijkheden voor multiplayer

Ook is bekend dat Animal Crossing: New Horizons multiplayer ondersteund. Dit kan op twee manieren. Tot vier mensen kunnen samen met een Switch spelen door de Joy-Con aan elkaar door te geven. Via local wireless connection is het mogelijk om met wel acht spelers op een eiland te spelen. Echter is wel bekend gemaakt dat je je eiland niet op kunt slaan via de Cloud. Dat betekent dat je maar één opslagplek hebt, en dat je per spel dus ook maar één eiland kunt maken. Veel Animal Crossing fans zagen dit als een grote tegenslag. Wat als er iets met je eiland gebeurd?! Gelukkig is het in ieder geval niet zo dat je vrienden je eiland kunnen vernietigen. Je moet ze namelijk speciale rechten geven om gereedschap te kunnen gebruiken. Dat doe je door een speler die je vertrouwd een ‘best friend’ te maken.

Ander features die al bekend zijn

Er zijn ook al flink wat andere features van Animal Crossing: New Horizons bekend. Ik zet ze voor je op een rij:

  • Je kunt je karakter tot in de puntjes aanpassen, van oogkleur tot aan de accessoires die je draagt.
  • Je kunt zelf de layout van het eiland kiezen. Dit doe je voordat je op het eiland terecht komt.
  • Via je telefoon kun je andere eilanders inschakelen om je te helpen met bepaalde taken.
  • Je hebt weer de mogelijkheid om een museum te vullen met alles wat je op het eiland tegenkomt.
  • Bij aankomst op het eiland krijg je een smartphone. Via apps op deze telefoon heb je toegang tot elementen als een camera en een plattegrond.

Kom tot rust met Animal Crossing voor de Switch

Hoe dan ook, Animal Crossing: New Horizons belooft weer een game te worden waarmee je helemaal tot rust komt, net als de eerdere spellen in de serie. Helaas zul je toch echt nog tot de 20ste moeten wachten voordat je met New Horizons aan de slag kunt, en je eigen eilandje kunt maken. Tot die tijd vind ik in ieder geval nog mijn rust met Stardew Valley voor de Switch (heb je hem nog niet? Je mist echt wat!)

Ben jij ook van plan om Animal Crossing: New Horizons te kopen wanneer hij uitkomt? Of wacht je toch liever op de recensies?

Back To Top