skip to Main Content
info@simple-plan.com
Binnenkort Naar New York? Zo Krijg Je Goedkope Broadway Tickets!

Binnenkort naar New York? Zo krijg je goedkope Broadway tickets!

Met korting naar het theater

Ben je net als ik een echte musicalfan? Dan staat een rijs naar New York om een Broadway show te bezoeken ongetwijfeld op je ‘bucket list’. Heb jij een reis gepland naar de Big Apple om je favoriete show in het echt te zien. Schrik dan niet van de torenhoge prijzen. Ik ben namelijk, speciaal voor jou, op zoek gegaan naar slimme manieren om goedkope Broadway tickets te krijgen. En hopelijk kan ik er in de toekomst ook nog zelf gebruik van maken!

Broadway Roulette

Een van de makkelijkste manieren om een goedkoop ticket te krijgen voor een Broadway show is Broadway Roulette. Via de app of de site van Broadway Roulette kies je een dag en tijd waarop je de show wil zien. Vervolgens geef je aan wat je wel en niet leuk vindt. Op de dag zelf krijg je een berichtje welke show je gaat zien! Super leuk als je niet weet wat er allemaal draait, of als je geen voorkeur hebt voor een bepaalde show. Ook krijg je door Broadway Roulette wellicht een ticket voor een show waar je nog nooit van gehoord hebt. Het mooie van Broadway Roulette is dat een kaartje maar tussen de 49 en de 59 dollar kost.

Ticket Loterij

Ticket loterij: wil je wel een specifieke show zien? Schrijf je dan in voor de ticket loterij van de show. Hiermee heb je de kans om een overgebleven kaartje te winnen voor een zeer lage prijs. Voor slechts 10 dollar zit jij in het theater! In tegenstelling tot Broadway Roulette bestaat echter wel de kans dat je niet wint. Dan kun je de show dus niet zien, of je moet alsnog een duurder kaartje kopen. Ook krijg je op zeer korte termijn te horen of je gewonnen hebt, en is er dus weinig ruimte om andere plannen te maken.

Today Tix

Today Tix is een handige app die kaartjes voor grote Broadway shows voor een lage prijs aanbiedt. Voor bijna elke show kun je via deze app tickets met korting krijgen. Ook sturen ze een notificatie die je herinnert om je in te schrijven voor een loterij. Dat is vooral handig wanneer je voor langere tijd in New York bent. Omdat je namelijk niet altijd wint bij een loterij is het vaak nodig om je meer dan eens in te schrijven. Vandaar dat een loterij vooral zin heeft wanneer je voor langere tijd in New York verblijft (en je ook makkelijk last minute plannen kunt maken). Het ticket dat je via Today Tix besteld hebt kun je gewoon ophalen bij het theater zelf, en het is zelfs mogelijk om vooraf te bestellen. Dit in tegenstelling tot een Broadway Roulette of een loterij, waar je pas op het laatste moment te horen krijgt of je een kaartje gewonnen hebt. Bovendien kun je via Today Tix een plaats uitzoeken, wat ook niet kan via de loterij of Broadway Roulette.

Vraag aan bij het theater

Ten slotte kun je ook nog langs gaan bij het theater zelf. Geen enkele show wil namelijk lege plaatsen over houden. Daarom verkopen ze aan het loket zelf de overgebleven kaartjes voor een lagere prijs. Echter moet je op deze manier wel nog een relatief hoge prijs betalen vergeleken met de manieren die we eerder genoemd hebben. Heel populaire shows houden op deze manier meestal geen kaartjes over. De kans dat je via het loket op het laatste moment een kaartje kunt krijgen voor een show als Hamilton is dus behoorlijk klein.

Kies voor een Off-Broadway show

Is het je niet gelukt om een goedkoop ticket voor een Broadway show te scoren? Dan is er nog altijd geen nood. Het is ook zeker aan te raden om eens langs te gaan bij de shows die ‘Off-Broadway’ spelen. Dit zijn shows die net buiten Broadway op het toneel staan. Ze hebben in de meeste gevallen een iets kleiner budget, maar dat maakt ze zeker niet minder goed! Vaak wordt Off-Broadway gezien als een opstapje naar een Broadway theater. Heel veel grote shows zijn Off-Broadway begonnen. Wie weet ben jij wel een van de eerste die de nieuwe ‘Book of Mormon’ heeft gezien! Ben je in New York en denk je erover om naar een Off-Broadway show te gaan? Dan zou ik kiezen voor de revival van ‘Little Shop of Horrors’ (met als hoogtepunt de fantastische Christian Borle) of de nieuwe, veelbesproken show ‘Emojiland’.

Naar welke show ga jij?

Ga jij gebruik maken van een van deze handige manieren om voor een relatief lage prijs een Broadway show te bezoeken? Wij raden je aan om de hitmusical Hadestown te bezoeken. De musical is een waar fenomeen geworden op Broadway, en heeft zeker niet voor niets de 2019 Tony voor beste nieuwe musical gewonnen.

Back To Top