skip to Main Content
info@simple-plan.com
Een Carrièreswitch Maken? Zo Doe Je Dat!

Een carrièreswitch maken? Zo doe je dat!

Kies voor geluk

Ga jij iedere dag weer met tegenzin naar je werk? Kijk je de hele dag door alleen maar op de klok, wachtend op dat moment dat je weer naar huis toe mag? Natuurlijk heeft iedereen wel eens een dagje dat het niet meezit, maar wanneer deze dagen vaker voorkomen dan dagen waarop je je wel goed voelt, is het wellicht tijd voor een carrièreswitch. Toch is het een hele opgave om deze switch te maken. Daarom geef ik je een aantal tips hoe je een carrièreswitch aan kunt pakken.

Vind je passie

Ten eerste is het belangrijk om erachter te komen wat je nu echt leuk vindt, en waar je ook daadwerkelijk goed in bent. Dat maakt het kiezen voor een nieuwe carrière al een heel stuk eenvoudiger. Zo hou ik al sinds ik klein ben van schrijven, dus een baan als copywriter lag nogal voor de hand. Het is echter goed mogelijk dat je helemaal geen idee hebt wat je nu eigenlijk wil, en waar je passies en sterke punten liggen. Je kunt ervoor kiezen om een beroepskeuzetest te doen, maar voor een meer gedetailleerde oplossing raad ik je aan om hulp in te schakelen…

Schakel de hulp in van een loopbaancoach

Wanneer je niet weet wat je wilt, en je ook geen idee hebt wat nu eigenlijk je sterke en zwakke punten zijn, is het slim om professionele hulp in te schakelen. Een loopbaancoach is gespecialiseerd in het analyseren van je skills en je adviseren hoe je deze skills het beste toe kunt passen in een nieuwe carrière. Ook kan een loopbaancoach gebruik maken van zijn of haar netwerk om je voor te stellen aan potentiële nieuwe bedrijven waar je aan de slag kunt gaan. Aan een loopbaancoach zit echter wel een prijskaartje verbonden.

Ga weer studeren

Het is misschien alweer even geleden dat je in de schoolbanken hebt gezeten, maar het volgen van een nieuwe studie kan je ontzettend helpen bij het maken van een carrièreswitch. Zo kun je niet alleen nieuwe vaardigheden opdoen, maar je leert er ook heel veel nieuwe mensen kennen. In sommige gevallen kun je rekenen op een subsidie, en er zijn zelfs studies die een baangarantie bieden. Zo kun je in de toekomst zeker aan de slag bij een bedrijf dat aansluit op je (nieuwe) ambities.

Ga voor jezelf beginnen

Lijkt het je juist helemaal niks meer om voor een bedrijf te werken? Ga dan voor jezelf beginnen! Zo kun je als freelancer aan de slag gaan als designer of tekstschrijver, kun je via internet je eigen winkel openen of kun je een eigen bedrijfje beginnen als bouwvakker of glazenwasser. De mogelijkheden zijn eindeloos wanneer je voor jezelf begint! Bovendien kun je zelf bepalen welke uren je werkt, en ben je ook alleen van jezelf afhankelijk wat betreft je salaris. Echter kan het wel even duren voordat je begint met geld verdienen, dus het is verstandig om eerst wat geld te sparen voordat je als zzp’er gaat beginnen.

Ga jij een carrièreswitch maken?

Zit jij nog op de goede plek in je huidige baan? Of denk je er toch over om een carrièreswitch te maken? Hopelijk kun je daar mijn tips goed bij gebruiken. Heb je zelf nog tips voor het maken van een carrièreswitch? Laat een reactie achter!

Back To Top