skip to Main Content
info@simple-plan.com
Naar De Bios In Maart: Dit Zijn De Films Die Deze Maand Draaien!

Naar de bios in maart: dit zijn de films die deze maand draaien!

Deze films mag je in maart niet missen!

Het weer is nog altijd grijs en druilerig. Perfect dus om lekker naar de bioscoop te gaan! Ik heb mijn bioscooptips voor maart op een rij gezet. Deze nieuwe films mag je de komende maand zeker niet missen!

Emma

27-2-2020

Emma kwam al uit in februari, maar ik voeg deze film stiekem toch wel in mijn lijstje. Vooral omdat ik er erg naar uitkijk om hem te zien. Ik heb genoten van het beroemde boek van Jane Austen en ook de 1996 vond ik erg leuk. De trailer van Emma (2020) trok zeker de aandacht toen ik hem voor het eerst zag. De kleuren en droge Britse humor spraken me in ieder geval meteen aan. En, ik moet heel eerlijk zijn, ik wist meteen dat ik deze film wilde zien toen ik zag dat Britse comédienne Miranda Hart de rol van Miss Bates op zich neemt.

Richard Jewell

5-3-2020

Richard Jewell, geregisseerd door Clint Eastwood, is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de bomaanslag in 1996 in Atlanta. Richard Jewell is de beveiliger die het explosief vond. Dankzij zijn snelle reactie werden talloze levens gered. Echter wordt het voorval door de media gepresenteerd alsof hij het explosief geplaatst heeft. Het leven van Jewell is verwoest. Samen met advocaat Watson Bryant probeert hij zijn onschuld te bewijzen. Maar of dat hem gaat lukken? Het verhaal van Richard Jewell is nog steeds, of zal ik zeggen vooral nu, relevant. Met een social media post kan iemand namelijk als schuldig bestempeld worden, en ‘fake news’ is overal om ons heen te vinden.

The Invisible Man

5-3-2020

Voor de horror liefhebbers onder ons draait vanaf vandaag ‘The Invisible Man’. Elisabeth Moss (van ‘The Handmaid’s Tale’) speelt een vrouw, Cecilia, die een groot deel van het vermogen van haar ex erft nadat hij zelfmoord gepleegd heeft. Cecilia vermoedt echter dat hij zijn dood in scène heeft gezet, en dat haar familie en vrienden in gevaar zijn. Nu moet ik heel eerlijk bekennen dat ik zeker geen horror fan ben, en dat ik deze film waarschijnlijk over zal slaan.

Queen & Slim

12-3-2020

Queen en Slim komen in de problemen wanneer ze na afloop van hun date aangehouden worden door een blanke politieagent. De situatie loopt volledig uit de hand, en Slim schiet de agent neer uit zelfverdediging. Het duo heeft geen andere keuze dan te vluchten uit de situatie. Echter wordt het voorval gefilmd en de video gaat viral. Queen en Slim worden gezien als “the black Bonnie and Clyde”, en er wordt een klopjacht op de twee geopend. Als we de trailer mogen geloven belooft Queen & Slim een emotionele achtbaan te worden.

Bloodshot

12-3-2020

Bloodshot is de verfilming van de gelijknamige comic. Vin Diesel speelt Ray Garrison, een marinier die door middel van nanotechnologie tot leven gewekt wordt. Hij verandert in de superheld Bloodshot. Door deze technologie is hij sterker en geneest hij van elke verwonding. Echter zit er ook een nadeel aan: de organisatie die de eigenaar is van de techniek beheerst ook zijn lichaam en zijn herinneringen. Ray heeft als doel om de controle over zijn leven weer terug te krijgen. Over Bloodshot kunnen we niets anders zeggen dan: een typische Vin Diesel film.

The True History of the Kelly Gang

12-3-2020

‘The True History of the Kelly Gang’ is een verfilming van de gelijknamige roman van Peter Carey. Het gaat over de legendarische Australische schurk Ned Kelly, die al sinds hij jong is getraind wordt door de struikrover Harry Power. Wanneer zijn moeder gearresteerd wordt verzamelt Kelly een groep om in opstand te komen tegen de Britten die aan de macht zijn. ‘The True History of the Kelly Gang’ heeft een steengoede cast, met onder andere Russell Crowe, George MacKay (1917), Charlie Hunnam (meest recent in the Gentlemen), Nicolas Hoult (Skins en de X-Men franchise) en Thomasin McKenzie (Jojo Rabbit).

One Piece: Stampede

12-3-2020

‘One Piece: Stampede’ is de veertiende film gebaseerd op de populaire Japanse manga. Het is een geanimeerde actiefilm over een groep zeerovers die meedoet aan een race om een schat te vinden. Echter is een voormalig lid van de bemanning uit op wraak. Hij saboteert de crew van de Straw Hats met vallen. Het leidt uiteindelijk tot de ultieme showdown van personages uit het One Piece universum. Anime fans mogen ‘One Piece: Stampede’ zeker niet missen.

Mulan

26-3-2020

De grootste blockbuster die in maart opent is natuurlijk Mulan. Hoewel de film volgt in een reeks van live-action adaptaties van klassieke Disney tekenfilms, is het geen letterlijke verfilming zoals de Lion King het afgelopen jaar was. De nieuwe Mulan is vooral gebaseerd op het gedicht The Ballad of Mulan (wat ook de inspiratie voor de klassieke Disney film was). Ik ben in ieder geval heel benieuwd wat de 2020 versie van Mulan toe te voegen heeft aan het welbekende verhaal.

Welke film wil jij zeker niet missen deze maand? Een van de films die ook op mijn lijstje staan, of een andere film?

Back To Top