skip to Main Content
Zelf Overkapping Bouwen Met Douglas Hout

Zelf overkapping bouwen met douglas hout

Buiten zijn is gezond voor de mens, maar helaas: het klimaat verandert. De zon schijnt steeds feller en het regent steeds heftiger. En dat is jammer, want dat dwingt ons om vaker binnen te zitten. Met een overkapping in je tuin bescherm je jezelf tegen de elementen, zodat je vaker buiten kunt zijn. Dat is een inverstering, maar wel één die het waard is. En weet je wat? Door zelf een overkapping te bouwen ben je voordelig uit. Lees er meer over in dit blog.

Waarom een overkapping in de tuin

Met een overkapping in de tuin kun je lekker buiten zitten wanneer de zon te fel brandt. Zo heb je altijd een schaduwplek waar je prettig kunt vertoeven. Ook ben je meteen van het gesleep met parasols af. Regent het? Vaak is de temperatuur nog best aangenaam. Met een overkapping zit je lekker droog. Dat geldt natuurlijk ook voor je tuinmeubilair. Die loungebank kan er mooi het hele jaar droog onder blijven staan. Zo kun je meteen zitten wanneer je dat wilt.

Zelf een overkapping bouwen

Door de recente gebeurtenissen in de wereld is alles duurder geworden, dus ook een overkapping. Een manier om de kosten te drukken is door hem zelf te bouwen. Zo bespaar je de manuren. Als houtsoort adviseer ik douglashout. Dit is een mooie stevige houtsoort die lang meegaat en niet al te duur is. Hiermee bouw je voordelig je eigen overkapping.

Wanneer je inspiratie nodig hebt, vind je die in grote mate op Pinterest. Hier vind je de mooiste overkappingen die je helemaal aan kunt passen naar je eigen smaak. En natuurlijk kun je ook meteen ideetjes opdoen voor de inrichting van je nieuwe buitenstek!

Geniet van het buiten zijn

Wil jij ongeacht de weersomstandigheden zo veel mogelijk buiten zijn en heb je de beschikking over een tuin? Dan kan het zelf bouwen van een overkapping van douglashout je hierbij helpen!

Lees voor meer informatie over leuke tuinmeubelen voor de inrichting ervan ook dit blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top