skip to Main Content
5 Tips Voor Een Stralende Huid

5 tips voor een stralende huid

Een huid die er jonger uitziet

Ouder worden we allemaal. Daar kun je niets aan doen. Toch is het wel fijn om er zo lang mogelijk jong en fris uit te zien. En daar kun je gelukkig wel voor zorgen! Een goed verzorgde huid doet wonderen voor je uitstraling. En als je er goed uitziet, dan voel je je ook zelfverzekerd en gelukkiger. Daarom lees je in dit blog 5 tips voor een gezonde en stralende huid.

1. Wees voorzichtig met zonlicht

huidverjongingRegelmatig wat zonnestralen meepakken is goed voor lichaam en geest. Alleen je huid kan er niet zo van genieten. Door de UV-stralen in zonlicht kan je huid sneller verouderen. Daarnaast breekt UV-licht elastine en collageen in de huid af. Hierdoor wordt je huid minder elastisch en krijg je sneller rimpels. Bescherm je huid daarom goed tegen de zon door je in te blijven

 

smeren met zonnebrandcrème.

2. Vitamine E is je vriend

Het eten van voldoende vitamines is altijd een goed idee. Maar vitamine E, C en A in het bijzonder zijn een goede toevoeging aan je dieet, wanneer je goed voor je huid wilt zorgen. Vitamine E vind je bijvoorbeeld in avocado en vitamine C zit in citrusvruchten. Voor extra vitamine A kun je wat vaker koken met wortels, donkere bladgroente of pompoen.

3. Stop met roken

Roken maakt je huid minder elastisch en zorgt dus ook voor meer rimpels. Vooral rondom de lippen krijgen rokers snel rimpels. Dit komt door de tuitbeweging die de lippen maken. Daarnaast kan roken zorgen voor een grauwe uitstraling, doordat de bloeddoorstroming vermindert. Stop dus met roken en zie dat je huid met sprongen vooruit gaat!

4. Voorkom een droge huid

Een gezonde jonge huid is soepel en elastisch. Je huid kan wat droger worden, naarmate je ouder wordt. Gebruik een dag- of nachtcrème die helpt om het vocht in je huid vast te houden. Ook helpt het om gedurende de dag genoeg water te drinken.

5. Behandeling voor huidverjonging

Heb je last van pigmentvlekken, couperose, wallen of andere tekenen van ouderdom? Dan is het nodig om een specialist in te schakelen en dit te laten behandelen. Maak een afspraak voor huidverjonging in Amsterdam.

Heb jij nog tips voor een jonge stralende huid? Laat het dan weten via ons contactformulier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top