skip to Main Content
Bomen Planten En Verzorgen, Hoe Doe Je Dat?

Bomen planten en verzorgen, Hoe doe je dat?

Tips voor het planten en verzorgen van bomen in je tuin

Veel mensen zeggen dat ze het heerlijk vinden om lekker in de tuin met hun vingers in de aarde te wroeten om zo een weelderige en mooie tuin te creëren. Maar het maken van een mooie tuin kan ook door er hier en daar een fraaie boom in te planten. Maar niet iedereen weet hoe een boom geplant moet worden en hoe die verzorgd moet worden. Welnu: hier tips voor het planten en verzorgen van bomen in je tuin.

Bomen aanplanten

Je kunt bij een boom- of tuinspecialist uiteraard eenvoudig een boom kopen. Maar hoe ga je dan te werk als je die boom in jouw tuin wilt zetten? Volg daarvoor onderstaande stappen:

Voorbereiden van de boom planten

Zoek uiteraard eerst een goede plek uit in de tuin waar je de boom wilt planten. Voorwaarden waaraan die plek moet voldoen:

  • De plaats heeft een goede waterdoorlatende ondergrond
  • De plaats is minimaal 50 cm diep en vrij van puin, wortels, tegels of oude beplanting
  • Er is voldoende zonlicht op de plaats waar je de boom gaat planten.

Planten van de boom

Plaats de boom in het gat dat je hebt gemaakt. Vul het aan met aanplantgrond en de grond uit het gat. Druk de grond vervolgens stevig aan om de wortels. Plaats, indien nodig, boompalen naast de boom. Gebruik hiervoor bij voorkeur een grondboor. Zet de palen ongeveer 30 centimeter aan beide zijden van de boom. Bevestig de boom met boombevestigingsband aan de boompalen. Is de grond erg droog? Giet er dan plusminus 20 liter water bij en herhaal dit de volgende dag. Je hebt de boom nu geplant. Daarna start het verzorgen van de boom.

Verzorgen van de boom

Een boom kopen is natuurlijk leuk om te doen. Maar als je wilt dat die ook echt groen blijft en groeit, moet je de boom ook af en toe verzorgen. Bomen hebben het hele jaar door water nodig. Maar zorg er ook voor dat het water weg kan door een goede afwatering rond de boom te maken. Water geven aan de boom doe je als volgt:

    • Herst: 1 x per week een emmer water als het droog weer is en niet vriest
    • Lente: 2 x per week een liter water geven
    • Zomer: bij 20 tot 25 graden 2 á 3 x per week één emmer water. Bij tropische omstandigheden mag je de boom elke dag een emmer water geven.

Met bovenstaande tips moet het iedereen lukken om een boom in de tuin te planten en te verzorgen. Heb je daar toch moeite mee, of twijfelt je? Neem dan contact op met een boomspecialist. Die kan je adviseren over alles wat met bomen te maken heeft.

Heb je nog goede boomtips voor mijn blogs? Geef ze dan door via het contactformulier op onze website. Hartelijk dank alvast voor je bijdrage!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top