skip to Main Content
5 Tips Voor Als Je De BOB Bent Tijdens Een Feestje

5 tips voor als je de BOB bent tijdens een feestje

De BOB, oftewel de Bewust Onbeschonken Bestuurder. Deze campagne loopt al heel wat jaren en helpt mensen om goede afspraken te maken wie er nuchter blijft om de rest van de groep veilig thuis te krijgen. Zo nu en dan zijn we allemaal de sjaak. Maar het is nu eenmaal voor een hoger doel, zodat we nog jarenlang gezellig kunnen feesten met zijn allen. Om het BOB zijn iets minder erg te maken, geef ik je in dit blog tips om je taak met verve te vervullen.

Tip 1: wees mentaal voorbereid

De juiste mindset is belangrijk wanneer je een avond BOB bent. Je weet vantevoren dat je de avond als enige nuchtere anders zult beleven dan de rest. Dus stel je daar ook op in. Wanneer je nuchter blijft zie je andere zaken die je met drank op niet zou zien. Dronken mensen kunnen heel vermakelijk zijn. Dus wees alert op de capriolen die je vrienden uithalen, dan heb je ook een amusante avond en je kunt ze er nog weken, zo niet jaren, aan herinneren!

Tip 2: scout de juiste alcoholvrije drankjes

Er zijn genoeg alcoholvrije drankjes verkrijgbaar die ook heel lekker zijn. Je hoeft het dus echt niet de hele avond met water of een colaatje te doen. Verdiep je hier vooraf in, dan heb je iets om naar uit te kijken. Ook zijn er genoeg alcoholvrije wijnen en bieren. Is deze smaak echt onmisbaar voor je voor een leuke avond, dan hoef je deze gelukkig niet te missen.

Tip 3: bestel zelf de drankjes

Maak het jezelf niet onnodig lastig en zorg dat jij degene bent die de drankjes bestelt. Zo voorkom je dat een besteller in zijn enthousiasme vergeet dat jij de BOB bent. Voor je het weet krijg je een drankje in je handen gedrukt. En ja, weggooien is zonde…

Tip 4: Kotszakjes in de auto

Ja, je hoopt niet dat het gebeurt in jouw auto, maar als het dan toch zo ver komt, kun je maar beter voorbereid zijn.

Tip 5: wanneer je echt geen BOB wilt zijn

Is het jouw beurt om de BOB te zijn? Maar heb je daar echt geen zin in en wil je gewoon lekker mee kunnen feesten met de rest? Probeer dan niet te ruilen, want deze keer is het jouw beurt om iedereen veilig thuis te krijgen. Neem gewoon je verantwoordelijkheid en bestel een taxi of groepsvervoer!

Is het toch ergens misgegaan?

Heb je ‘per ongeluk’ toch wat alcohol binnengekregen? En vraag je je af of het nog verantwoord is om te gaan rijden? Voor deze gevallen kun je vooraf een alcoholtester bestellen. Veiligheid voor alles!

Vind je dit een leuk blog? Hier vind je nog veel meer blogs van mijn hand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top